RYQ strategische consultancy

Strategie voorbeelden die inspireren

Strategie voorbeelden zijn er voldoende te vinden. Je hebt de 3 basis strategieën van Porter namelijk:

Welke vervolgens in 3 verschillende niveaus opgedeeld kunnen worden:

Daarnaast zijn er nog talloze variaties en uitsplitsingen bedacht op basis van deze 3×3 indeling. Voordat je het weet zie je door de bomen het bos niet meer, valt het opzetten van een strategie stil of nog erger; je begint er niet eens aan!

strategie voorbeelden

Winnende bedrijven hebben én
onderhouden een levende strategie!

Het belang van een goede strategie is onlosmakelijk verbonden aan succes en succesvolle ondernemingen. In dit artikel worden enkele strategie voorbeelden gegeven samen met de bedrijven die deze strategieën hanteren. De route naar de voor jou juiste strategie of combinatie daarvan, is in hoofdlijnen gelijk.

Ten eerste zie je enkele verschillende strategische keuzes die jij of jouw bedrijf kan maken. Vervolgens zie je de namen van succesvolle bedrijven geplaatst bij de onderscheidende strategieën. Als derde moet goed kijken welke strategieën bedrijven volgen, want vaak gebruiken ze er meerdere tegelijk of laten ze verschillende strategieën elkaar opvolgen.

Technisch onderscheidende strategie voorbeelden

Elk van deze bedrijven richt de aandacht op de binnenkant ofwel de techniek van de producten die zij verkopen. Dit omvat een unieke toepassing, extreme focus op innovatie of zeer regelmatige introductie van nieuwe producten.

Unieke technologie of toepassing:
Dyson, ASML

Meest innovatieve product (huidige producten continu verbeteren):
Apple, Google, Amazon, Microsoft

Introductie nieuwe producten (nieuwe producten met nieuwe innovaties):
Alphabet (Google), GE, 3M

strategie voorbeelden brainstorm

Aan de slag met strategie

Al deze bedrijven hebben en of hadden hun focus op de techniek van of rondom hun product. Google had goede zoekalgoritmes, ASML maakt machines die steeds kleinere en snellere chips kan maken, Amazon beheerst als geen ander de techniek van online kopen en verkopen, etc. Door focus te houden op waar ze goed in zijn (het toepassen van hun techniek) hebben deze bedrijven hun voorsprong op de concurrentie weten te behouden.

Waar ben jij goed in, wat past bij jou? RYQ helpt o.a. door strategie voorbeelden en met het vinden van een bij jouw passende strategie.

strategie voorbeelden google

Over Rudolf.

Mijn naam is Rudolf Prins en ik ben Strategisch Manager. Mijn kracht zit in het verbinden van mensen en dromen door samen heldere doelen te stellen.

Vanuit de doelstelling volgt de uitwerking om daarna, met rust en focus deze dromen uit te laten komen. Met respect voor de mens, met elkaar en vanuit eigen kracht.

Een helder doel, de mens centraal, samen naar succes.

Waar droom jij van? Wat wil jij bereiken?

Rudolf Prins Strategie RYQ